Şiir Yazmanın Püf Noktaları Nelerdir Diyenlere Nokta Atışı
Şiir yazmanın püf noktaları nelerdir? Şiiri neye göre yazmalıyım? Şiir de önemli olan duygu mu? Şiir yazmak herkesin yapabileceği bir iş değildir. Aslında herkesin yapabileceği bir iş değildir derken, durduk yere şiir yazamazsınız. Ben bir şiir yazayım diyerek başlarsanız bu iş olmaz. Şiir yazmak için anı yakalamanız gerekmektedir. Ya böyle aşık olduğunda içinden geçenleri satırlara dökeceksin ya da aşık olduğun kadından ayrıldın ve aşk acısı çekiyorsan içindekileri satıra dökeceksin. İlle de aşk mı olmalı şiir için diyecek olursanız? Tabi ki hayır. Şiirde farklı farklı Püf Nokta vardır.
Şiir Yazmanın Püf Noktaları
Bunları sizler için konumuzda yazıya aktardık. Şiir yazmak duygu işidir ve o an ki duygunuzu dilinize dökemiyorsanız elinize kağıdı ve kalemi alıp başlayacaksınız yazmaya. Duygular kağıda düşünce kalıcı olur fakat hissederek bu kalıcılığı devam ettirebilir. Bir an gözlerinizi kapatın ve olmak istediğiniz yeri hayal edin. Kendinizi rahat hissedin. Kuşların cıvıl cıvıl öttüğü, Kelebeklerin uçuştuğu eşsiz bir ormanda olduğunuzu hayal edin. Bu ormanın tam ortasında bir ev ve bu ev sizin eviniz. Doğayla iç içesiniz. Doğaya olan sevginizi dökün kağıtlara.
Şiir yazmak biraz da hayal etme işidir. Hayal gücünüz yüksekse yaşamadığınız şeyleri de kağıda dökebilirsiniz. Diyelim hayatında hiç aşık olmamış bir insan aşkı nasıl anlatabilir? Hayal kurarak tabi ki. Yaşamak istediği bir aşk elbet vardır insanın iç dünyasında. İç dünyasındaki o aşkı yaşanmış gibi şiir diline dökebilir insan. Yeter ki duygularını ifade edebilmek için çaba sarf etsin.
Şiir dili başka dile benzemez. Aşkta vardır içinde ayrılıkta vardır. Hüzünde vardır sevinçte vardır. Bunları bağlayan tek şey ise duygudur. Şunu da söylemeden edemeyeceğim; Şiirlerin en güzeli sevgiliye yazılanlardır.
Ben şiir yazmak istiyorum ama yazamıyorum diyorsanız yapmanız gereken çok basit aslında. Sadece ben nasıl bir şey yapmak istiyorum sorusunun cevabını bulmanız. Aşk mı acımı yoksa her ikisi de mi ? Demek istediğim önce duygunuzdan emin olmanız. İç dünyanızı ölçün. Yazmaya çalışın gerekirse saçmalayın. En sonunda doğru duygu yerini bulacaktır.
Şiirin aslında tek gerçeği şu dur ki; Yaşanılanı değil de yaşanmak istenileni kağıda dökmek. Çünkü insanlar hayallerle vardır, varolacaktır. Siz yazmaktan korkmayın, kötü de olsa yazın. Yaz yaza deneyim kazanacağınızdan emin olabilirsiniz. İlk yazdığınız şiir tabi ki de çok çok iyi olmasa da yazmaya başlayın ve aradan uzun bir zaman geçtikten sonra ilk ve son şiirinizi karşılaştırın. O zaman deneyiminizin daha da arttığını göreceksiniz.
İLGİLİ İÇERİKLER