HABERSPOR

Dünya’nın Konuştuğu Milli Atıcı Yusuf Dikeç Kimdir, Kaç Yaşında?

Paris 2024 Olimpiyatlarında havalı tabancı müsabakasında boy gösteren Yusuf Dikeç, dünyanın gündemine bomba gibi düştü. 10 metre havalı tabanca kategorisinde ülkemize gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, bir eli cebinde atış yaptı. Böylelikle gümüş madalyayı kazanmayı başardı. Peki Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında. İşte hiçbir ekipman kullanmadan gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç nereli gibi merak edilen soruların yanıtları.

Paris olimpiyatlarında ülkemizi havalı tabanca müsabakalarında temsil eden Yusuf Dikeç, diğer sporcuların aksine herhangi bir ekipman kullanmadan ve eli cebinde yaptığı atışla gümüş madalya kazanınca dünyanın gündemine oturdu. Diğer bütün kullanıcılar gözlük, kulaklık gibi ekipmanları takarak yarışırken Yusuf Dikeç ise hiçbir ekipman kullanmadan atış yaptı. Bu durum çok kısa zamanda sosyal medyada tüm dünyanın konuştuğu olay oldu.

Yusuf Dikeç Kimdir?

Türk atıcılık sporcusu, Astsubay kıdemli başçavuş olarak bilinmektedir. Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdüren Yusuf Dikeç, tabanca kategorisinde yarışmaktadır. Yusuf Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları’nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkemize temsil etmişti. Paris 2024 olimpiyatlarında da ülkemizi Karma 10 m Havalı Tabanca kategorisinde temsil etti ve gümüş madalya kazanmıştır.

Önceki senelerde 2013 Akdeniz Oyunları Mersin’de düzenlenmişti. Yusuf Dikeç bu olimpiyatta ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanmıştı. Aynı zamanda 2016 Yaz Olimpiyatları’nda da yer alan eden Yusuf Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puan almış ve 22. olmuştu. Bu da Yusuf Dikeç’in olimpiyatlardan elenmesine neden olmuştu.

Kaç Yaşında, Nereli?

Atıcılık sporunda ülkemize temsil eden ve gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973 tarihinde Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Paris 2024 olimpiyatlarında bir eli cebinde atış yaparak gümüş madalya kazanmasının ardından dünya gündemine oturan Yusuf Dikeç, 180 cm boyundadır. Yılın Sporcusu Dalında Milliyet Spor Ödülü adaylığı bulunan Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları’nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte ülkemize gümüş madalya kazandırmayı başarmıştır.

Nasıl mı Yapılır

10 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak internet sektöründe çeşitli alanlarda çalışmalara imza atan ve şimdilerde nasilmiyapilir.com sitesinde Nasıl sorusuna karşılık gelen soruların cevaplarını vermeye çalışan webmaster yazarı. Bilginin gücünü her geçen gün daha da iyi anlayan ve gün geçtikçe de unutulan bilginin taze tutulmasına olanak sağlayan içerikler ile 'nasıl yapılır, nasıl yazılır, nasıl alınır, nasıl verilir, nasıl izlenir' gibi soruların yanıtlarını güncel bir şekilde sunmaya çalışacağız.