EĞİTİM

Mercek Bulutu Nedir, Neden Olur ve Neye İşarettir?

Şubat ayının 20’sinde akşam saatlerinde 45 dakika bozulmadan görülen mercek bulutu elbette ki görenleri oldukça heyecanlandırdı. Bunun üzerine de mercek bulutu nedir, neden olur ve neye işarettir gibi sorular merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki mercek bulutu neyin habercisi? Mercek bulutu ile deprem arasında bir alaka var mı? İşte mercek bulutu hakkında merak edilen tüm detaylar konumuzda.

Dün akşam saatlerinde Van’da görülen ve hiç bozulmadan yaklaşık 45 dakika durduğu bilinen mercek bulutu, görenleri şaşkına uğrattı. Bu nedenle de özellikle mercek bulutu neyin habercisi olduğu merak konusu oldu. Peki mercek bulutu neden olur?

Mercek Bulutu Nedir?

Mercek bulutları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde yazan bilgiye göre, engebelerden kaynaklanan rüzgar dalgalanmalarının bir sonucu olarak oluşmaktadır. Bu doğrultuda da engebenin kuytu tarafından aşağı doğru hareketli türbülansın olduğunu işaret ediyor.

Mercek bulutunun şekli uçan daireye benzetilirken Latince adı Altocumulus lenticularis olarak bilinir. Mercek bulutu, bilinene göre 2.000 m. ile 5.000 m. arasındaki irtifada oluşmaktadır.

Mercek Bulutu Neyin Habercisi?

Sosyal medya üzerinde büyük ilgi göre mercek bulutu, milyonlarca kullanıcı tarafından depremin habercisi olarak yorumlandı.

İLGİLİ İÇERİKLER

Nasıl mı Yapılır

10 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak internet sektöründe çeşitli alanlarda çalışmalara imza atan ve şimdilerde nasilmiyapilir.com sitesinde Nasıl sorusuna karşılık gelen soruların cevaplarını vermeye çalışan webmaster yazarı. Bilginin gücünü her geçen gün daha da iyi anlayan ve gün geçtikçe de unutulan bilginin taze tutulmasına olanak sağlayan içerikler ile 'nasıl yapılır, nasıl yazılır, nasıl alınır, nasıl verilir, nasıl izlenir' gibi soruların yanıtlarını güncel bir şekilde sunmaya çalışacağız.

Bir yanıt yazın