Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Saç Dökülmesi Neden Olur?
Saç dökülmesini engellemek için ne yapmalı? konusunu sizler için inceleyeceğiz. Saç dökülmesine neden olan bir çok etken bulunmaktadır. Peki saç dökülmesine neden olan durumlar neler olduğunu merak mı ediyorsunuz. O zaman gelin hep birlikte aşırı saç dökülmesine ne iyi gelir gibi merak edilenlerin yanıtlarını birlikte inceleyelim.
Saç dökülmesinin başlıca nedenlerinin başında sinir ve stres gibi durumlar gelmektedir. Zaten genel araştırmalara göre sinirli bir insanın yaşam ömrü bile daha az oluyorken, saçların bu sinir, strese dayanmasını beklemek şaşırtıcı olacaktır. Bunun yanı sıra kişilerden bulunan hormonsal bozukluklar da saçların dökülmesine neden olabilmektedir.
Mevsimsel değişikliklerin etkisiyle de saç dökülmelerine rastlanmaktadır. Fakat saç dökülmelerinin fazla olması ciddi hastalık belirtisi olarak da görülmektedir. O yüzden aşırı saçınızın döküldüğünü fark ettiğiniz anda doktorunuza başvurmayı kesinlikle aksatmayın yoksa kelliğe kadar gidebilir bu durum. Çoğumuzun saçları dökülmeye başladığı zaman saç dökülmesini önlemek için ne yapmalıyım ? sorusunu kendine sormuş olduğumuz gerçeği vardır.
Sağlıklı bir saç derisinde yaklaşık yüz bin adet saç teli bulunduğu söylenmektedir. Buna istisna olarak saçlarınızı taramanıza bağlı olarak günde yüz ile yüz kırk beş arası saç telinin dökülmesi normal kabul edilmektedir. Saç dökülmesi yılda üç kez tekrar etmektedir fakat bu saç dökülmesinin süresi iki ayı aşıyorsa ciddi hastalık belirtisi olabilmektedir. Saç dökülmesi; kıl gelişim bozuklukları, sistem hastalıkları, psikolojik stres, ilaç, kimyasal maddelere maruz kalmak ve genetik yatkınlık gibi olaylardan dolayı meydana gelebilmektedir.
Her saçın ömrü üç evre şeklinde hareket etmektedir. Bunların ilk evresi büyüme evresidir. En uzun süren bu evrede saç ortalama ayda 1 santim uzamaktadır. Bu evreyi de tamamlayan saç bu sefer de bir kaç hafta sürebilen dinlenme evresine geçer. Bu evre ortalama iki/üç hafta sürer ve daha sonra dökülme evresine geçer. Dökülme evresinde de iki ile dört ay arasında dökülür. Her saç telinin ortalama dört-altı sene yaşam süresi vardır. Bu süre dolduktan sonra dinlenme evresine geçer ve dökülür. Günde elli-yüz tane saç dökülmesi normal olarak görülmektedir. Burada tarama ile dökülme olayını karıştırmayalım, taramaya bağlı olarak yüz-yüz elli saç telinin dökülmesi normal demiştik.
Saç Dökülmesi Çeşitleri
- Erkek Tipi Saç Dökülmesi
- Saç Kıran Tipi Saç Dökülmesi
- Tirot Hormonlarına Bağlı Saç Dökülmesi
- Vitamin Eksikliğine Bağlı Olarak Saç Dökülmesi
- Strese Bağlı Olarak Saç Dökülmesi
- Diş Çürümesine Bağlı Olarak Saç Dökülmesi
Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?
Öncelik olarak saç dökülmesine neden olan durumlar neler onun bilinmesi gerekmektedir. Bunu da bir doktora giderek net bir şekilde öğrenmek mümkün olacaktır. Sonuçta sebebi bilinmeyen bir saç dökülmesine yanlış tedavi uygulanırsa bu sefer daha çok saçlarınız dökülebilir.
Saç dökülmesini önlemenin yöntemleri arasında birden çok yöntemi bulunmaktadır. Bunların ilk başında saç dökülmesini önlemek için maske yapımı geliyor. Bu maskeleri kullanarak saç dökülmesini engelleme şansımız olabiliyor. Diğer önlemler ise işte şu şekilde ;
- Saç Mezoterapisi-Vitamin ve mineral gibi maddeleri mikro iğnelerle saça enjekte etme yöntemidir.
- İlaç Tedavisi
- Saç Ekimi
- PRP Saç Tedavisi-Genetik Dökülmelerde etkili olan bir yöntemdir. Saçı dökülen kişinin kanı alınıp işlemlerden geçirilmesi ile yapılan bir yöntemdir.
Bunun yanı sıra saç dökülmesini önlemek için altın öneriler arasında ilk olarak kan dolaşımını hızlandırmak ve saç köklerini canlandırmak adına Hindistan Cevizi yağı veya zeytinyağı ile saç derinize masaj yaptıktan bir süre sonra saçlarınızı durulayıp ılık su ile masaj yaparsanız bu saç dökülmesini önlemek ve güçlendirmek adına iyi bir yöntem olacaktır.
Diğer bir yöntem ise marul yapraklarını püre haline getirip, taze sıkılmış ıspanak suyunu mikser yoluyla karıştırarak oluşturduğunuz karışımı saç derisi ve saçlarınıza haftalık olarak sürmeniz saçlarınızın dökülmesini önlemek adına iyi bir maske olacaktır.
Diğer yapabileceğiniz yöntemler içinde Horozibiği çiçeği (diğer adıyla yabani kadife çiçeği), Hindistan’da yetişen kına, yonca suyu, soğan ve Hindistan cevizi sütü de saç dökülmelerini önlemek adına kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır.
Kısaca saç dökülmesini ne önler, saç dökülmesine ne iyi gelir gibi merak edilen detayları anlatmaya çalıştık. Fakat saç dökülmesine karşı bir uygulama yapmadan önce hekiminize başvurmanız daha sağlıklı bir tercih olacaktır.
İLGİLİ İÇERİKLER