Yan Yana Nasıl Yazılır TDK? Birleşik mi Ayrı mı Yazılır?
Yan yana nasıl yazılır TDK sorusu yazım kurallarına uygun bir yazı isteyenlerin merak edip araştırıp konulardan bir tanesi. Peki yan yana birleşik mi ayrı mı yazılır? İşte yan yana kelimesinin doğru yazılışı ve yan yana kelimesinin yazılış örnekleri.
Yanyana mı yan yana mı yazılır? sorusu birçok kişinin merak ettiği sorulardan bir tanesi. Günümüzde birçok kelimeyi kullanırken yazılışını yanlış yazabiliyoruz. Bunlardan bir tanesi de elbette ki yan yana kelimesidir. Peki yan yana kelimesinin doğru yazılışı nasıldır?
Yan Yana Nasıl Yazılır TDK?
Yan yana TDK nasıl yazılır olduğuna baktığımızda Türk Dil Kurumu’nun resmi sitesine girdiğimizde ‘yanyana’ şeklinde yazdığımızda karşımıza herhangi bir sözcük çıkmamaktadır. Fakat ‘yan yana’ şeklinde yazdığımızda ise karşımıza yazılış örnekleri çıkmaktadır. Bu hususta yan yana kelimesinin TDK’ya göre doğru yazılışı ‘yan yana‘ şeklindedir ve yanyana yazımı ise yanlıştır.
Yan Yana Birleşik mi Ayrı mı Yazılır?
Yan yana birleşik mi ayrı mı yazılır sorusunun cevabı ise yukarıda da belirttiğimiz üzere ‘yan yana’ şeklinde yazımının doğru olduğu yönündedir. Bu neticede de kelime ayrı olarak yazılmaktadır.
Yan yana yazılış örneklerine baktığımızda ise TDK üzerine verilen örneklerde ‘sıfat’ ve ‘zarf’ şeklinde olduğu örnekler verilmiştir. Bu örnek ise şu şekildedir;
Birbirinin yanında olan (Sıfat): “Burada, yan yana iki odamız vardı.” – Ayla Kutlu
Biri ötekinin yanında olarak (Zarf): “Hiçbir yerde yan yana gelmedik.” – Adalet Ağaoğlu